Ο Λάμπρος Βακιάρος
επαναπροσδιορίζει τα έτοιμα γεύματα

Έμαθα να μαγειρεύω για να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους. Στην πορεία κατάλαβα πως αυτό δεν αρκεί. Η γεύση είναι πάντα πρωταγωνιστής, το ίδιο όμως ισχύει και για τη θρεπτικότητα – αυτό που εισπράττει το σώμα μας από κάθε γεύμα. Το νόστιμο και το υγιεινό θέλω να βρίσκονται σε απόλυτη ισορροπία.

Ο τρόπος
που μαγειρεύω

Είχα την τύχη να ακονίσω μαχαίρια και μυαλό στις κουζίνες εστιατορίων βραβευμένων με 3 αστέρια Michelin. Εκεί έμαθα να διαχειρίζομαι σωστά την πρώτη ύλη, να μαγειρεύω λιτά, να πετυχαίνω γεύσεις πληθωρικές χωρίς να καταφεύγω στην ευκολία των λιπαρών. Να φτιάχνω φαγητό που μοιάζει οικείο αλλά με κάτι που ξαφνιάζει ευχάριστα το στόμα κάθε φορά!

Τα υλικά
που διαλέγω

Η αλήθεια της γεύσης βρίσκεται στις καλές πρώτες ύλες. Όταν έχω αυτές, δεν χρειάζομαι τις υπερβολές. Διαλέγω τα υλικά μου ένα προς ένα από τους καλύτερους προμηθευτές. Τα κρέας προέρχεται από φάρμες με πιστοποίηση Animal Welfare και ζώα μεγαλωμένα χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά. Τα κοτόπουλα είναι ελεύθερης βοσκής. Δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης.